Vlakové story

17.01.2018 21:34

Hľadala som čosi na internete a objavila som vtipné príbehy a zážitky z cestovania železnicou z rôznych kútov sveta.
Jeden z nich opisuje príhodu výletníka, ktorý sa vracal domov do Nemecka z dovolenky v Španielsku. Cestoval francúzskymi železnicami, presnejšie spacím vozňom.
Vďaka únave zadriemal a spalo sa mu ževraj celkom pohodlne, takže až pri prvých zábleskoch vychádzajúceho slnka postrehol, že niečo na tej trase nesedí. Keď v jednej stanici vyhliadol z okna a prečítal si nápis na budove, zistil, že sa nachádza na ceste do Paríža a nie do Strassburgu, kam mal pôvodne namierené.
Až po niekoľkých pokusoch zistiť, čo sa vlastne deje, sa nad ním zľutoval jeden zo sprievodcov a lapidárne zahlásil: "Nuž čo, zablúdili sme."
Náš výletník reagoval výbuchom smiechu. Veď čo mu iné zostávalo? Občas sa totižto človek rozosmeje i v situácii, keď mu je vlastne skôr do plaču.
To posmelilo sprievodcu, aby vysvetlil nedorozumenie - vlak bol v noci na jednej stanici omylom pripojený na zlý smer.
A tak sa priamo za pochodu hľadalo riešenie, keďže viacerí cestujúci pravdepodobne pohrozili päsťami, ak zmeškajú pripojenie v Strassburgu.
Nič také sa však neudialo, anjeli fandili vlakovej spoločnosti a chránili poctivo jej zamestnancov... Napriek štvorhodinovému meškaniu sa oba vlaky naraz stretli v Strassburgu. A viete prečo?
Nuž ten druhý vlak totižto cestou z depa do stanice narazil do kravy na koľajniciach a trvalo 4 hodiny, než to zasa dali do poriadku.

xxx

Vlak sa pohol zo stanice v Zürichu. Išiel slimačím tempom, tak typickým pre Švajčiarov, čo niekoľkých cestujúcich viditeľne znervózňovalo. Asi po 15 minútach jazdy sa z ampliónu ozvalo:"Je úplnou náhodou vo vlaku prítomný nejaký rušňovodič?"
Nech žijú vtipálkovia!